Nieuw: De Kerk voor atheïsten

in Christelijk Nieuws

Steeds vaker lezen we in kranten en op websites over mensen die zoeken naar de waarde van godsdienst voor mensen die niet gelovig zijn. In zijn TedX-video noemt filosoof Alain de Botton dit 'Atheisme 2.0.'

Hij stelt dat er te veel waardevols in godsdienst zit om het alleen over te laten aan de mensen die wel in God geloven. In Engeland bleek dit concept explosief te groeien, met de eerste 'Church for Atheists' (onlangs nog op NOS op 3), en in Amerika worden de video’s van Jason Silva (opgenomen in Nederland) steeds populairder. Sinds kort is er in Nederland de 'Kerk voor atheïsten (en alle anderen)' in Amsterdam. Op www.nieuwwij.nl een gesprek met initiatiefnemer Gerko Tempelman.

Lees verder bij NieuwWij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons