Nederland Zingt met Kerst

in Mediatips

Op eerste kerstdag ontmoet Wigle Tamboer Jan Aarts uit Valkenburg. God gaf hem en zijn vrouw Gerry 15 jaar geleden de opdracht om wat te doen aan de armoede in Roemenië en dat doen ze nog steeds met grote passie en liefde.

Jan zamelt spullen in, brengt ze naar Roemenië en zorgt dat de verdeling via de plaatselijke kerk goed verloopt. Thuis organiseert hij fiets sponsortochten, belt ondernemers om producten te doneren en verkoopt mooie, zelfgemaakte kerstartikelen van mergel. Jan en Gerry hebben inmiddels twee kerken en een gemeenschapshuis helpen bouwen. Vanuit het gemeenschapshuis krijgen straatkinderen een warme maaltijd en kleding. Twee weken per maand wonen ze in Roemenië om de boel daar draaiende te houden.
 
Op tweede kerstdag gaat Wigle Tamboer op bezoek bij Corrie en John Tamerus, die in de binnenstad van Woerden in het oude Weeshuis wonen. Zij runnen daar een inloopcentrum, waar iedereen welkom is en een hapje mee kan eten.

In 2001 geeft John, die politieagent is, een zwerfster op Hoog Catharijne wat geld, zodat ze een slaapplaats kan zoeken. Haar beeld verdwijnt maar niet van zijn netvlies. Hij begrijpt daaruit, dat God Corrie en hem roept om iets voor daklozen te gaan doen. Corrie, die op dat moment huisvrouw is, moet erg aan dat idee wennen, maar toch durft ze haar zekerheden op te geven. Ze ontdekt dat het opvangwerk helemaal bij haar past. 'Het lijkt wel of ons huis gevuld wordt met liefde. Met iets, wat we niet zelf kunnen regisseren.’, zegt ze.


Nederland Zingt met Kerst, woensdag 25 en donderdag 26 december, 9.00 uur, Nederland 2
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons