Margriet van der Linden komt met christelijke roman

Journalist laat zich inspireren door jeugd in orthodox-protestants gezin

in Mediatips

Journalist Margriet van der Linden, bekend van onder meer Twee Vandaag en Zomergasten, maakt in mei haar debuut als romanschrijfster. Van der Linden liet zich voor het boek genaamd 'De liefde niet' inspireren door haar eigen jeugd in een orthodox-protestants gezin.

Het verhaal speelt zich af in 1989 en gaat over drie vriendinnen die studeren aan de Evangelische School voor Journalistiek (ESJ) in Amersfoort. Ze roken, drinken en kletsen. Toch is de sfeer in hun studentenhuis anders. Het is bijzonder. Ze bidden samen. Ze lezen de Bijbel. Ze praten over de toekomst die hun ouders voor hen hebben bedacht. Een toekomst met een man en kinderen. Heel veel kinderen. Maar dat verandert als een van de vriendinnen zich losmaakt van het geloof en besluit haar eigen weg te gaan. 

Magriet van der Linden (43) liet zich voor het boek inspireren door haar eigen jeugd. Ze werd geboren en groeide op in Nieuw-Lekkerland, in een behoudend Nederlands-hervormd gezin. Ze studeerde aan de ESJ van 1988 tot 1992. Ze nam tijdens deze periode afscheid van haar geloof. 

Bron: Nederlands Dagblad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons