Levensvragen voor hardlopers

Hardlopers zijn verrassend open. Over God, liefde en depressie.

in Christelijk Nieuws

Veel interviewers kunnen erover meepraten: een diepgaand en openhartig gesprek heb je niet zomaar. Filmmakers Matan Rochlitz en Ivo Gormley dachten dat mensen misschien meer durven te vertellen als ze aan het joggen zijn. Wat blijkt? Hardlopers zijn verrassend open. Over God, liefde en depressie.

“Als we lopen, vallen onze verantwoordelijkheden weg. Het maakt niet meer uit of we vader, moeder, advocaat of leraar zijn: met niets anders dan onze eigen twee benen die ons bewegen, krijgen we een vaag tintelend gevoel van wie we werkelijk zijn.”
 
Met die gedachte gingen de filmmakers op pad om ‘zomaar’ existentiële vragen aan voorbij rennende hardlopers te stellen. Terwijl de interviewer in de korte documentaire 'The Runners' in een wagentje achter een fiets zit, vertellen de joggers openhartig over hun geloof, hun diepste verlangens en dromen.
 
Zo vertelt een hardloper over zijn geloof in God: “Alles vervalt langzaam in chaos. Er was dus eerst orde in het heelal. Daarom geloof ik dat het zorgvuldig is gepland en geordend door God.”

The Runners

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons