Kerstinspiratie met Billy Graham en Rick Warren

5 video's als inspiratie voor de kerstpreek

in Geloven

Kerstnachtdiensten, kerstdiensten op eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudjaar, nieuwjaar. Voor veel voorgangers worden het drukke dagen. Nog inspiratie nodig? Hieronder 5 korte kerstboodschappen van onder andere Billy Graham, Rick Warren en Louie Giglio.

Billy Graham (95) is een van de bekendste evangelisten van de vorige eeuw. Hij sprak binnen en buiten voor grote groepen mensen; volgens zijn medewerkers zijn er meer dan 3,2 miljoen mensen tot geloof gekomen door zijn toespraken. Graham was bevriend met onder andere Martin Luther King en voormalig president Richard Nixon. Onlangs gaf Graham zijn laatste ‘officiele’ toespraak.  

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/D1V-4Bs0MXM" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>


Andy Stanley
is de oprichter van ‘North Point Ministries’. Deze ministry heeft vijf kerken in het Amerikaanse Atlanta (Georgia) die elk weekend meer dan 33.000 keer worden bezocht. Stanley schreef de afgelopen jaren 19 boeken, vaak over leiderschap. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/iUfmiDFLepU" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>


Rick Warren is schrijver en voorganger van de ‘Saddleback Church’ in Californië. Warren werd wereldwijd bekend door zijn boeken ‘Purpose Driven Life’ ('Doelgericht Leven') -hij werd hiermee ‘New York Times Bestseller Auteur’- en ‘The purpose driven Church’ (‘Doelgerichte Gemeente’). Rick en zijn vrouw Kay kwamen begin dit jaar wereldwijd in het nieuws nadat bekend werd dat hun zoon zelfmoord had gepleegd.  

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/HezxAay5MeM" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

 

Louie Giglio is de voorganger van de Passion City Church in Atlanta en daarnaast oprichter van de wereldwijde Passion Movement voor studenten. 13 jaar lang werkte hij voor de ‘North Point Community church’ maar in 2008 begonnen Giglio en zijn vrouw de 'Passion City Church' in Atlanta. Zijn preken ‘indescribable’ en ‘How Great is Our God’ zijn wereldwijd door duizende kerken bekeken. De ‘Laminin’ clip van de ‘How Great is Our God’ preek is inmiddels meer dan 3 miljoen keer gezien op YouTube.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/RbErS-_sk8E" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

 

Mark Discroll is voorganger van de Mars Hill Church in het Amerikaanse Seattle. Tevens is hij oprichter van ‘Acts 29’ waar kerken andere kerken helpen. Samen met zijn vrouw schreef hij het boek ‘Real marriage’.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/sBolUwC9I48" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons