"Kerken bang voor metalfans"

Metalheads positief over Metalbijbel

in Geloven

De komende twee jaar wil ‘Stichting Reck’ tweehonderdduizend Metalbijbels uitdelen in Europa. Metalfans blijken geïnteresseerd in deze bijbel, maar de kerk heeft vaak veel angst om een metalhead toe te laten. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Momenteel zet de stichting een netwerk op van mensen die evangeliseren op Europese festivals. De bijbel bevat het Nieuwe Testament uit Het Boek, aangevuld met materiaal dat is afgestemd op metalheads, zoals interviews met bekende christelijke metalartiesten.

Vooroordelen
Bij het uitdelen van de Metalbijbel, raken vrijwilligers vaak in gesprek over het geloof. Als een metalfan meer wil weten, zoekt Stichting Reck contact met een kerk in de wijk van de fan. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk: “Ongeveer een derde van de kerken reageert niet op onze oproep. Er is veel angst om een metalhead in de kerk toe te laten”, aldus initiatiefnemer Jair Sagström tegen het Nederlands Dagblad.

Teleurstellend, vindt Sagström. Hij wil de vooroordelen tegenover metalheads wegnemen bij de kerken, net zoals hij dat ook al langer bij de metalfans probeert te doen. “Met een normale bijbel moet je bij die jongens niet aankomen. De meeste zijn zeer negatief over het instituut kerk, de Bijbel en christenen. Maar voor de Metalbijbel zijn ze heel dankbaar, omdat wij de moeite hebben genomen om iets samen te stellen dat hen wel aanspreekt.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons