Is er toekomst voor religie in de media?

in Christelijk Nieuws

Het symposium 'Is er toekomst voor religie in de media?' vindt plaats op woensdag 15 januari tijdens de Graduation Week, van 13 tot en met 16 januari 2014, bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

(imported body)

Tijdens deze week viert de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in samenwerking met de PThU haar promoties met verschillende symposia en debatten onder het motto: 'Religie doet ertoe!'

De Nederlandse samenleving staat aan het begin van de 21ste eeuw voor een geweldig experiment: leren omgaan met religieuze diversiteit. Wie in de huidige maatschappij wil slagen, heeft een sleutel nodig om de diversiteit aan religieuze tradities en levensbeschouwingen te leren zien en begrijpen. De Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit werken aan theologie en religiestudies van de toekomst.

De subsidie van kleine godsdienstige en levensbeschouwelijke omroepen – IKON, Human, RKK, de Joodse omroep, het hindoeïstische OHM, de boeddhistische omroep BOS en Zendtijd voor Kerken – is ingetrokken per 2016, waardoor het religieuze landschap in de media ingrijpend verandert.

Betekent dit dat religie zal verdwijnen uit de media? Of komt religie in andere vormen en op andere kanalen terug in de media? En gloort er toch een toekomstperspectief aan het media firmament voor afgestudeerde jonge theologen en religiewetenschappers?

Onder leiding van Johan Roeland (docent media, religie en cultuur VU) gaan Job de Haan (voormalig hoofd radio van IKON), Bikram Lalbahadoersing, (voormalig medewerker van OHM) en Hennie Burggraaff (presentator NCRV-radio) met elkaar in debat over de toekomst voor religie in de media. Partnerorganisaties zijn de Raad van Kerken in Nederland en de Contactgroep Hindoes-Christenen.

 

Locatie: VU hoofdgebouw, STOA zaal, 2D-13. Meer informatie en aanmelden: www.godgeleerdheid.vu.nl/graduationweek

 

Bron: VU.nl
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons