Gegijzelde Franse priester vrij

in Christelijk Nieuws

De Franse priester Georges Vandenbeusch, die in november in het noorden van het Afrikaanse land Kameroen werd ontvoerd, is weer vrij. Dat heeft het bureau van de Franse president François Hollande dinsdag meegedeeld, zo meldden Franse media.

De priester werd meegenomen uit het klooster in de plaats Nguetchewe waar hij woonde. Bronnen binnen de Kameroense regering zeiden dat radicale moslims uit buurland Nigeria achter de ontvoering zaten. Nguetchewe ligt 20 kilometer van de grens met Nigeria. De Franse regering heeft de burgers ontraden in het gebied te verblijven, maar de priester had ervoor gekozen bij zijn parochianen te blijven.

Hollande bedankt zowel de autoriteiten in Kameroen als in Nigeria, in het bijzonder de Kameroense president Paul Biya, voor hun 'onafgebroken' ijveren om de priester vrij te krijgen. Minister Laurent Fabius van Buitenlandse Zaken zal Vandenbeusch in Kameroen ophalen.

De president herinnert eraan dat er nog altijd zes Fransen in gijzeling worden gehouden, in het Afrikaanse land Mali en in Syrië.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons