Evangelisatie in Noord-Nederland

Bijbelvereniging verspreidt Bijbels en geestelijke boekjes in tehuizen

in Geloven

Ruim 300 van de 350 hospices, verpleeg- en verzorgingstehuizen in Friesland, Groningen en Drenthe zijn de afgelopen maanden van Bijbels voorzien. Hier waren slechts drie vrijwilligers van de Bijbelvereniging voor nodig.

Niet alleen voor de Bijbels was veel belangstelling. De Bijbelvereniging geeft ook een boekje uit, ‘Kostbare tijd’. Daarin worden thema’s als eenzaamheid, lijden, ziekte en dood behandeld aan de hand van Bijbelteksten.
 
“Eerst stuurden we de tehuizen een boekje op en konden ze er bij ons meer bestellen,” aldus Ad van Leeuwen van de Bijbelvereniging. Inmiddels zijn er in de drie noordelijke provincies zo’n 3250 Bijbels en boekjes verspreid – ongeveer tien per locatie. “In iedere gemeenschappelijke huiskamer ligt er nu een Bijbel of een boekje.”
 
Volgens Van Leeuwen zijn de reacties opvallend positief. “Mensen met diverse levensbeschouwelijke achtergronden waarderen het.”
 
Missie
De inzet van de Bijbelvereniging is hoog: binnen drie jaar willen ze bij alle hospices, verpleeg- en verzorgingstehuizen langs zijn geweest. Van Leeuwen: “we gaan nu van start in Overijssel en Flevoland. Die drie jaar rekenen we ook al voor Bijbelverspreiding in hotels, gevangenissen, ziekenhuizen en op schepen.”
 
Voor het werk zijn veel vrijwilligers nodig. Op dit moment helpen twintig mensen vrijwillig met de Bijbelverspreiding. "Voor ons geldt: hoe meer succes, des te meer geld en vrijwilligers er nodig zijn."


Bron: Reformatorisch Dagblad

+ Meer informatie over de Bijbelvereniging

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons