Er is een kindeke geboren… in een tankstation?

Ware kerstgedachte op een eigentijdse manier verbeeld

in Geloven

Sneeuw, een kerstboom, cadeautjes, een uitgebreid kerstdiner: voor veel mensen het eerste wat in hen opkomt wanneer ze aan Kerst denken. Maar wat vergeten we? Juist: het Bijbelverhaal. Voor de Hervormde Kerk in Hongarije een reden om een verrassende, eigentijdse campagne te starten om de ware kerstgedachte aan het licht te brengen.

“Een verhaal zonder comfort en verwennerij, omdat het zich afspeelt aan de rand van de wereld. God laat Zichzelf zien onder onmogelijke omstandigheden. Wij geloven dat dát echt Kerst is.” Met deze gedachte heeft de Hervormde Kerk in Hongarije een website ontwikkeld die het Evangelie boeiend weet te brengen.
 
Kerstverhaal
De website draait om een video die het Kerstverhaal op een eigentijdse manier uitbeeldt. Jozef en de hoogzwangere Maria worden opgepikt door een vrachtwagenchauffeur, Maria bevalt in het tankstation en wat louche uitziende mensen komen als eerste op kraamvisite. Vervolgens komt de politie langs en, refererend naar Christus' werkelijke geboorte, wordt het gezelschap omringd door een kudde schapen.
 
Hiernaast worden er door meerdere filmpjes, fotoseries en artikelen allerlei aspecten uitgelicht. Hoe heeft Jozef het proces beleefd, hoe zit het met de ster van Bethlehem en wat hebben kerstbomen ermee te maken?
 
De moeite waard om een kijkje te nemen!
 
Bron: The Boy

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons