'Deel Gods liefde met vluchtelingen'

Stichting Gave en EO-Visie vragen aandacht voor vluchtelingen met novelle

in Christelijk Nieuws

Auteur Els Florijn schreef in opdracht van Stichting Gave de novelle 'Onze Vader', waarin ze het verhaal vertelt van de Somalische Ayaan. De novelle is een bijzonder samenwerkingsproject van Ark Mission, EO-Visie, Stichting Gave en Uitgeverij Mozaïek. Het is de wens van de projectpartners 'dat christenen door de novelle meer oog krijgen voor vluchtelingen en met hen Gods liefde willen delen'.

(imported body)

"Iedere vluchteling heeft een verhaal. Een verhaal dat verteld moet worden om 'de vreemdeling die in ons midden woont' werkelijk te begrijpen en tegemoet te kunnen treden. We zijn blij dat Els Florijn deze novelle wilde schrijven, om dit verhaal bij de mensen thuis te brengen", zegt Jan Pieter Mostert, directeur van stichting Gave. 

Visie
De novelle wordt meegestuurd met een themanummer van Visie, waarin de situatie van vluchtelingen in beeld wordt gebracht. Visie-hoofdredacteur Marco van der Straten: "In het kerstnummer van 2012 plaatsten we een fotoreportage van bewoners van de Vluchtkerk. Een aantal van hen hebben we nu, een jaar later, opnieuw opgezocht. De combinatie van de foto's van toen en nu onderstrepen de weerbarstige situatie waar vluchtelingen in Nederland in belanden, tussen de wal en het schip. In interviews en reportages brengen we ze onder de aandacht van onze lezers. Samen met de novelle die alle abonnees cadeau krijgen, hopen we dat dit eraan bijdraagt dat we als christenen concreet iets voor de vele vluchtelingen in Nederland mogen betekenen."

Ayaan
De novelle 'Onze Vader' vertelt het verhaal van Ayaan, die geschonden en getraumatiseerd in Nederland komt. In het asielzoekerscentrum ontmoet ze Nadifa, een verre nicht. Nadat haar zoontje Abdi is geboren, begint ze langzaam te wennen aan het leven in een ander land. En als ze na verloop van tijd ook een eigen huis toegewezen krijgt, lijkt alles in orde te zijn. Maar de herinneringen achtervolgen Ayaan. Omdat ze bang is Nadifa's vriendschap kwijt te raken, heeft ze altijd geheimgehouden wat ze meenam uit het vluchtelingenkamp in Kenia. De wonderlijke tekeningen die Abdi maakt, brengen haar ertoe om het gesloten doosje onder haar bed opnieuw te openen. De gevolgen daarvan veranderen haar leven voorgoed. 

De handelseditie van de novelle wordt uitgegeven door Uitgeverij Mozaïek en is vanaf begin januari verkrijgbaar via de boekhandel. De novelle valt donderdag 12 december op de mat bij alle 110.000 abonnees van EO-Visie.

Bron: Kerknieuws

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons