Bisschop Roermond wil Paus Franciscusgroepen

in Christelijk Nieuws

Bisschop Frans Wiertz van Roermond hoopt dat er in de parochies van zijn bisdom Paus Franciscusgroepen ontstaan. Die zouden zich in navolging van de paus moeten inzetten voor de armen en kanslozen in de maatschappij. De bisschop lanceert zijn idee in zijn Adventsboodschap, die volgend weekeinde in alle parochies van het bisdom wordt voorgelezen.

Wiertz zegt zeer onder de indruk te zijn van de nieuwe paus, die hij maandag in het Vaticaan ontmoet, als hij met zijn collega (hulp)bisschoppen door Franciscus wordt ontvangen. Hij waardeert het zeer dat de paus in vrijwel elke preek of toespraak wijst op de barmhartigheid. De kerk moet zich niet binnen haar veilige muren verschansen tegen een 'boze wereld', maar in opdracht van de Heer op zoek gaan naar "met name de gekwetste mens'', schrijft de bisschop.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons