Bekijk kerken vanbinnen vanaf je luie stoel

Door kerken wandelen met Google Streetview

in Christelijk Nieuws

Met Google Streetview zijn de meeste straten in Nederland virtueel te doorkruisen. De internetgigant gaat steeds verder met het vastleggen van openbare ruimtes: nu is het ook mogelijk om kerken vanbinnen te bekijken.

Je hoeft de deur niet meer uit om de meest prachtige kerken te kunnen bekijken: het is nu mogelijk om virtueel de gebouwen te bewonderen. Op Kerkenkijken.nl hebben de kerken in Utrecht de primeur. Vanaf één punt in het gebouw kan men 360 graden rondkijken.
 
Met Google Streetview is het bij sommige kerken, zowel in Nederland als wereldwijd, mogelijk om er daadwerkelijk doorheen te wandelen. Een voorbeeld is de Stevenskerk in Nijmegen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons