Bajesagenda 2014 gepresenteerd

in Mediatips

In de penitentiaire inrichting in Almere is de Bajesagenda 2014 gepresenteerd. Van de agenda, die al 27 jaar verschijnt, zijn inmiddels negenhonderdduizend exemplaren verspreid, meldt Anneke van der Krans van de stichting Ark Mission.

(imported body)

De Bajesagenda, een initiatief van Ark Mission en het justitiepastoraat, bevat onder andere gedichten en tekeningen van gedetineerden, en gebeden en pastorale teksten om 'kracht uit te putten'. De agenda wordt gedrukt in een oplage van 27.000 exemplaren en in alle Nederlandse gevangenissen uitgereikt. Ook in buitenlandse gevangenissen wordt de Bajesagenda zoveel mogelijk verspreid.

"Weet je waarom het voor mij zo bijzonder is deze nieuwe Bajesagenda in ontvangst te nemen?", vroeg de Amsterdamse ex-drugscrimineel Bram Spreeuw in Almere. "Wel, toen ik voor de zoveelste keer werd veroordeeld, wees de rechter op de hoge stapel dossiers en zei: 'Is er voor jou nog hoop op een beter leven?'"

Spreeuw verhaalde vervolgens hoe "niet die rechter, maar de Here het laatste woord had". De voormalige drugscrimineel maakte tijdens zijn vele gevangenisperiodes dankbaar gebruik van de Bajesagenda, zo zei hij. In de agenda van vorig jaar is zijn verhaal van bekering en bevrijding van drugs en criminaliteit opgetekend.

 

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons