AH-directeur: "Kerst is christelijk feest"

"Ik zet me in voor feest voor de klanten"

in Geloven

Wie op Eerste Kerstdag ontdekt dat hij toch nog iets is vergeten voor het kerstdiner, maakt grote kans dat hij tóch bij een supermarkt terecht kan. Bijna honderd supermarkten zijn op Eerste Kerstdag namelijk gewoon open. Dat blijkt uit een inventarisatie van het AD. Is kerst nog wel zo’n christelijk feest?

Jumbo, Lidl, Albert Heijn, Plus: voor de supermarkten is de kerstweek een belangrijke periode. “We vergeten dat kerst een christelijk feest is”, bevestigt Albert Heijn-directeur Cees van Vliet als hem gevraagd wordt of de supermarkten het kerstfeest hebben gekaapt. Toch gaan de commercie en de boodschap van kerst volgens hem goed samen. “Ik ga Eerste Kerstdag naar de kerk, dan is mijn aandacht bij het christelijke feest. Maar ik zet me ook in voor het feest voor de klanten, want ik het dat het uitstekend is dat we als Nederlanders een hele mooie feestmaand hebben. Daar hoort ook lekker eten en drinken en het uitnodigen van vrienden en familie bij.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons