2013 | “Verzoening blijft ontroeren”

Bert van Leeuwen blikt terug op afgelopen jaar en kiest mooiste EO-moment uit 2013

in Mediatips

Bert van Leeuwen vindt het nog niet zo gemakkelijk om zijn favoriete EO-fragment uit 2013 te kiezen. Het afgelopen jaar maakte hij zo’n zestien Familiediners. “Tijdens die opnames zijn er heel wat momenten die me lang bijblijven. Vooral die keren dat mensen elkaar weer letterlijk in de armen sluiten, maken steeds weer indruk en ontroeren me.”

Zo was daar Peter, die graag een conflict opgelost wilde hebben met zijn broer en schoonzus. Bert vertelt: “Tijdens een gezamenlijke vakantie zijn de irritaties hoog opgelopen, nota bene omdat de één de ander beschuldigde van een vies potje, waar nog poep aan zat. Na een scheldpartij is het contact verbroken.”
 
Als ze elkaar na lange tijd weer in de armen sluiten, dan ontroert me dat. Twee grote kale broers die elkaar op de schouder slaan. Het is voor mij hét voorbeeld waarom ik nog graag lang doorga met Het Familiediner. Mensen die het vaak al lange tijd niet voor elkaar krijgen om het weer bij te leggen, geven we net dat ene zetje in de goede richting. En zo worden conflicten die vaak al jaren bestaan de wereld uit geholpen. Dat blijft toch prachtig?”
 
Wat was jouw favoriete EO-moment uit 2013? Deel hem hier!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons