2013 | “Vergeef de moordenaar van je dochter”

Mooiste EO-moment van Herman Wegter: ouders vergeven moordenaar

in Geloven

Tegen het einde van 2013 vraagt EO.nl/Geloven alle EO-presentatoren naar hun favoriete tv- of radio-moment van het afgelopen jaar. Hermans mooiste moment was in Florida, toen hij Kate en Andy Grossmaire ontmoette. Hun dochter werd tijdens een uit de hand gelopen ruzie doodgeschoten – door haar verloofde. Kate en Andy Grossmaire deden het onmogelijke: ze vergaven de moordenaar van hun dochter.

“Ik bezocht haar ouders Kate en Andy thuis, maar ging ook naar de gevangenis waar Conor zit, de moordenaar en ex-vriend van dochter Ann”, vertelt Herman. “Een ongelooflijk verhaal dat diepe indruk op me heeft gemaakt. Ik heb gezien wat vergeving doet bij zowel de slachtoffers als de dader van dit drama.” 
 
“Vergeving, hoe moeilijk ook, geeft vrijheid. Vrijheid voor dader Conor om niet de rest van z’n leven onder schuld en veroordeling gebukt te gaan. Maar ook vrijheid voor ouders Kate en Andy om niet te blijven hangen in wrok, maar om het verdriet te verwerken en verder te kunnen.”

Heb jij ook een favoriet EO-moment uit 2013? Deel hem hier!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons