2013 | Het Godsvertrouwen van de Filipino’s

Carla van Weelie blikt terug op 2013 en kiest indrukwekkendste EO-moment

in Mediatips

Carla van Weelie zal haar reis naar Tacloban op de Filipijnen nooit vergeten. Vlak na de tyfoon Haiyan in november bezoekt ze voor EO Metterdaad de getroffen stad, die meer lijkt op “een oorlogsgebied”.

“We hebben de sprong gewaagd en zijn met de boot van het veilige Cebu naar het eiland Leyte gegaan”, blikt Carla terug. “Een enkele reis, retour konden ze niet garanderen. Op de boot komen we Kevin tegen, een christenbroeder. Hij loodst ons door het hele ‘bootgebeuren’ heen. De volgende dag heeft hij 5 uur voor ons in de rij gestaan om de ticket terug voor ons te regelen…”
 
“Die nacht slapen we in een kelder van een ingestorte Baptistenkerk, half in de openlucht. Op de grond op een opblaasmatje en helemaal lek geprikt door de muggen.”
 
“De beelden die we de dag erna zien, staan nog steeds op ons netvlies gebrand. Het ongelofelijke Godsvertrouwen van de Filipino’s –ondanks alles wat er aan natuurgeweld over hen heen is gekomen - maakt heel veel indruk. Ondanks de duizenden doden die ze betreuren, vertrouwen ze dat God hen kracht gaat geven om door te gaan. Wat een getuigenis.”
 
Wat was jouw indrukwekkendste EO-moment uit 2013? Deel hem hier!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons