Winnaars Zilveren Duif bekendgemaakt: de beste christelijke muziek in Nederland

Awards voor beste christelijke muziek vanavond uitgereikt tijdens galadiner

in Mediatips

Vanavond zijn tijdens een galadiner de winnaars bekendgemaakt van de Zilveren Duif. De awards zijn bedoeld voor alle Nederlandse christelijke artiesten.

Janine Beens (foto) heeft volgens de jury het beste album van het afgelopen jaar gemaakt. De oeuvreprijs ging naar Wim Pols. Het koor Soli Deo Gloria uit Urk gaat ervandoor met de prijs voor de beste gewijde muziek, terwijl Kinderopwekking nr. 23 de beste muziek voor kinderen maakt. Junus Manuputtij heeft met The story of a child de beste instrumentale muziek gemaakt. De aanmoedigingsprijs ging naar Niemandsland van Het Vreemdelingencollectief. 

Het nummer Justice Song van Wixley wint in de categorie 'beste lied'. Het nummer ontstond doordat William Wixley geraakt werd door de statistieken over de moderne slavernij. William tegen EO Visie: "Eerlijk gezegd zocht ik inspiratie voor een liedje. Toen ik las dat er tegenwoordig naar schatting 27 miljoen slaven zijn – meer dan toen de slavernij werd afgeschaft! – vond ik dat ongekend. Zeker de persoonlijke verhalen komen binnen. In het nieuws hoor je er weinig over, maar ja, kinderen die misbruikt worden in bordelen... dat wil je gewoon niet weten." 

Eerder spraken we muzikant Rob Favier en juryvoorzitter André Rouvoet over de Zilveren Duif-awards. De interviews zijn op onze site terug te lezen. 

Foto: Wilfred Hardeman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons