"Vooral christelijke meisjes over naar islam"

Organisatie 'Het Kruispunt' organiseert toerustingsdag voor christelijke ouders van moslima's

in Christelijk Nieuws

Voor sommige christenen komt de islam onverwacht dichtbij, als een zoon of dochter zich bekeert tot de islam. Zo’n situatie roept veel en soms pijnlijke vragen op bij ouders, waarmee ze lang niet altijd terecht kunnen bij de kerk. Om ouders met moslimzonen of –dochters toe te rusten, organiseert de organisatie ‘Het Kruispunt’ komende zaterdag een ontmoetingsdag in Rotterdam.

“Vooral christelijke meisjes gaan over naar de islam, vaak onder invloed van vrienden en vriendjes”, licht Kruispunt-medewerker Erika van Nes toe in het Nederlands Dagblad. Tijdens de bijeenkomst ‘Islam in Huis’ praten ouders door over de invloed die de bekering heeft op relaties binnen het gezin.
 
Volgens Van Nes is de overgang naar de islam “Een antireactie op het christelijk geloof”. Sommige meisjes worden alleen moslim, omdat ze verliefd zijn op een moslimjongen, “maar wij lopen er ook tegenaan dat meisjes bewust moslim worden”. Toch raadt ze ouders aan niet “over hun eigen geloof heen te laten walsen. Probeer echt naar elkaar te luisteren en elkaar niet vast te praten”.
 
Het Kruispunt ziet dat de kerk tot nu toe vaak nog kennis en aandacht mist voor moslimbekeringen van zonen en dochters. Daarom nodigt de organisatie ook kerkelijk werkers uit. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons