Vaticaan laat voor het eerst relieken Petrus zien

in Christelijk Nieuws

Het Vaticaan toonde zondag voor het eerst de menselijke resten die volgens wetenschappers met een grote waarschijnlijkheid afkomstig zijn van de apostel Petrus. De resten zijn in de vorige eeuw onder de Sint-Pieter in Rome gevonden.

(imported body)

De zogeheten relieken van Petrus, de eerste bisschop van Rome, worden tijdens een processie op het Sint-Pietersplein gebracht.
 
De relieken zijn te zien tijdens de mis op het plein waarin paus Franciscus het Jaar van het Geloof afsluit. Hij zal dan ook een document, een zogeheten apostolische exhortatie, ondertekenen. In dat stuk, Evangelii gaudium (De vreugde van het evangelie) getiteld, spoort hij de gelovigen aan het geloof uit te dragen.
 
Franciscus' voorganger, Benedictus XVI, opende het Jaar van het Geloof op 11 oktober vorig jaar. Het was toen precies 50 jaar geleden dat het Tweede Vaticaans Concilie werd geopend. Die bijeenkomst van alle bisschoppen moest de rooms-katholieke kerk bij de tijd brengen en zou tot en met 8 december 1965 duren.
 
Met het Jaar van het Geloof wilde Benedictus het geloof van de 1,2 miljard rooms-katholieken in de wereld versterken, zodat zij beter opgewassen zouden zijn tegen de secularisatie en de trend dat het geloof steeds meer tot een privézaak wordt gemaakt.
 
Bron: ANP
Foto: ANP - Paus Fransiscus kust de relieken van Petrus

 
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons