Toekomst asielzoekers Vluchtkerk ongewis

in Christelijk Nieuws

De toekomst van de groep asielzoekers in het zogeheten ‘Vluchtkantoor’ in Amsterdam, is opnieuw ongewis. Maandag bepaalt de rechter of zij het kantoorpand moeten ontruimen, schrijft het ND.

De vluchtelingen zwerven al ruim een jaar door Amsterdam. Sinds begin oktober bivakkeert de groep in een gekraakt kantoor aan de Weteringschans. De eigenaar van het pand, farmaceutische bedrijf Bayer, wil het pand nu terug.

Vorige week diende al een kort geding tegen de vluchtelingen. Die besloten toen niet naar de rechtbank te komen. Naar verwachting zal de rechter maandag de ontruiming bevelen. De asielzoekers hebben al aangegeven dat zij het pand vrijwillig verlaten, tenzij de eigenaar zich bedenkt.

Waar ze dan heen kunnen is nog onduidelijk. Een tentenkamp opzetten, zoals ruim een jaar geleden, is inmiddels door de gemeente verboden.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons