Rechter: asielzoekers moeten kraakpand uit

"we staan weer op straat''

in Christelijk Nieuws

De asielzoekers die in een gekraakt kantoor aan de Amsterdamse Weteringschans verblijven, moeten daar binnen 3 dagen uit. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag in een kort geding bepaald.

De asielzoekers waren niet aanwezig tijdens de zitting. De groep betrok het pand in oktober, nadat ze eerder al weg moesten uit de zogeheten Vluchtflat in Amsterdam-West. Het pand is eigendom van het farmaceutische bedrijf Bayer, dat het proces had aangespannen.

Het gaat om een groep uitgeprocedeerde asielzoekers die al een jaar door Amsterdam zwerft. Eerder verbleven ze al een tijd in een kerk in Amsterdam-West en in een tentenkamp. Het is niet duidelijk waar de vluchtelingen nu naar toe moeten. "Geen idee, we staan weer op straat'', aldus een woordvoerder van de actiegroep Wij zijn hier.

De asielzoekers hebben al aangegeven dat ze het pand vrijwillig zullen verlaten. De groep om wie het gaat is volgens de woordvoerder uitgegroeid tot 220. Volgens hem zijn velen nog in procedures verwikkeld voor een verblijfsvergunning.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons