Politici over het verbod op godslastering

in Christelijk Nieuws

Boris van der Ham schreef, destijds D66'er in de Tweede Kamer, een wetsvoorstel om het verbod op godslastering te schrappen. De Tweede Kamer heeft er al mee ingestemd, dinsdag praatte de Eerste kamer erover. Senator Roel Kuiper (ChristenUnie) ziet het bestaande verbod als maatschappelijke norm die veel onheil voorkomt. In Pauw&Witteman gingen ze met elkaar in discussie.

Het schrappen van de wetgeving zet volgens Kuiper de deur open voor belediging van gelovigen. Van der Ham vindt een apart verbod op godslastering juist weer een verkeerd signaal, omdat je dan suggereert dat godsdienst meer bescherming moet krijgen.

Van der Ham is nu voorzitter van het Humanistisch Verbond, gisteren zat hij in de Eerste Kamer achter de regeringstafel om zijn wetsvoorstel te verdedigen. VVD en PvdA twijfelen inmiddels. 
 

<iframe src="http://media.vara.nl/player.php?id=305077" frameborder="0" width="480" height="270"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons