Paus waarschuwt: 'Valse profeten, volg hen niet!"

Paus waarschuwt voor de invloed van valse verlossers in zondagsmis

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag in zijn Angelustoespraak de gelovigen gewaarschuwd voor valse verlossers en nepheiligen. Verder riep de paus op tot gebed voor de vele christenen die waar ook ter wereld worden vervolgd.

(imported body)

Franciscus sprak over de evangelielezing van de zondagsmis (Lc. 21,5-19) waarin Jezus profeteert over de val van Jeruzalem en de komst van de Mensenzoon. De paus zei dat deze passage twee belangrijke boodschappen heeft: "Ten eerste, laat je niet meevoeren door valse messiassen en laat je niet door angst verlammen. Ten tweede, beleef deze tijd als een tijd van getuigenis en volharding."

Waar het voor de christenen volgens de paus op aankomt is het vermogen om de geest van God te onderscheiden van de boze geesten. "Vandaag de dag zijn er vele valse profeten, nepheiligen en persoonlijkheden die de hoofd en harten van mensen, vooral jongeren, willen beïnvloeden. Volg hen niet!" 

Franciscus voegde eraan toe dat Jezus ons helpt om onze angsten te bedwingen als we worden geconfronteerd met "oorlogen, revoluties en natuurrampen".

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons