Oud-leiders Doorbrekers beginnen opnieuw in Amersfoort

"Bidden en samen zoeken naar de richting die we inslaan"

in Christelijk Nieuws

Het voormalige leidersechtpaar van christengemeente de Doorbrekers in Barneveld en Amersfoort wil in Amersfoort opnieuw beginnen. Het stel vertrok in september uit de gemeente, nadat door een leiderschapscrisis een "onwerkbare situatie" was ontstaan.

Cees en Wouta van der Hout waren betrokken bij Doorbrekers vanaf de start in 2005. Het echtpaar gaf tot voor kort leiding aan het pastoraat, de huiskringen en de cursussen.
 
Voorlopig organiseren ze om de twee weken een bijeenkomst in congres- en evenementencentrum Rijtuigenloods in Amersfoort, “om te bidden en samen te zoeken naar de richting die we inslaan”, aldus Cees van der Hout maandag tegen het Reformatorisch Dagblad.

Cees van der Hout ontkent dat er nu een ‘concurrerende’ gemeente ontstaat. “Weet je, ik respecteer elke kerk”, licht hij toe in het Nederlands Dagblad. “Wij willen graag het goede nieuws verspreiden en er wonen genoeg mensen in Amersfoort die nog niet naar een kerk gaan.” 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons