Online docu CS Lewis: Van atheïst tot christen

Het bewijs van 'intelligent design' nu in documentaireserie

in Mediatips

Nieuwe documentaireserie laat ‘persoonlijke reis’ van C.S. Lewis zien naar het vinden van bewijs van ‘intelligent design' in de natuur.

Gedurende zijn leven, worstelde Lewis lange tijd met wat hij het "argument van undesign" noemt. Opgegroeid met het christelijk geloof, werd Lewis op zijn twintigste een atheïst die geloofde dat de wreedheid van de natuur het beste bewijs was tegen het geloof in een schepper. Door de tijd heen kwam hij tot het besef dat "een kopie niet beter dan het origineel zou kunnen zijn ", wat betekende dat er een groter bestaan moest zijn dan de natuur en alles wat het menselijk oog kan zien. Na deze openbaring omhelsde Lewis zijn christelijke wortels en kwam tot de conclusie dat God in feite bestond.

De film voert de kijker door het proces van Lewis' argument dat het leven is ontworpen door een hoger wezen, maar het geeft tegelijkertijd ook weer hoe hij het leven zag en ervoer als atheïst.

De 16-minuten durende documentaire is in premiere gegaan op YouTube. Het is 1 van de 3 korte films gebaseerd op het boek ‘The Magician's Twin: CS Lewis on Science, Scientism, and Society' van auteur John G. West.
 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/3dqR3eVwoqA" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>


Bron: Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons