Nu ook een Belgische Vluchtkerk

in Christelijk Nieuws

Zaterdagavond heeft een groep Afghaanse vluchtelingen de Brusselse Begijnhofkerk gekraakt. De groep zocht onderdak nadat zij uit een leegstaande school zijn gezet. Dat meldt de Vlaamse website Kerknet.

De groep van zo’n 150 Afghanen kreeg hiervoor geen toestemming van parochiepriester Daniel Alliet. Maar de geestelijke wil hen gezien het slechte weer niet zomaar op straat zetten.
 
In december 2012 kraakte een groep uitgeprocedeerde asielzoekers de Sint Jozefkerk in Amsterdam-West. Deze kerk kreeg al snel de bijnaam: ‘Vluchtkerk’.
 
Nu dreigt er in België ook een Vluchtkerk te ontstaan, maar de locatie is niet geschikt. "Wij doen een noodoproep om een andere plaats te vinden voor deze vluchtelingen, die meer geschikt is – in het bijzonder voor kinderen. In onze kerk ontbreekt het aan de nodige voorzieningen en weldra breekt de koude winterperiode aan", aldus priester Daniel Alliet tegen Kerknet.
 
Deze week wordt er in België een solidariteitsweek voor vluchtelingen uit Afghanistan georganiseerd. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor het lot van vele Afghaanse mannen, vrouwen en kinderen die in ons land asiel hebben aangevraagd, maar wiens aanvraag werd afgewezen waardoor zij ook geen internationale bescherming genieten. Zij vrezen dat ze naar hun thuisland worden teruggestuurd, ook al waarschuwen internationale organisaties dat het daar onveilig is.

 

Foto: Amsterdamse Vluchtkerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons