Mogelijk sluiting evangelische school Utrecht

in Geloven

De evangelische basisschool Talitha in Utrecht krijgt vanaf 1 januari geen geld meer van het ministerie van Onderwijs. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie woensdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad. Mogelijk zal de school, een nevenvestiging van de Rotterdamse evangelische school Timon, haar deuren moeten sluiten.

Dinsdag werd bekend dat de vestiging Timon per 1 januari dicht moet omdat het onderwijs onder de maat is. Als het bestuur van de scholen niets doet stopt de bekostiging van Talitha daarmee ook, zei de woordvoerder.

Volgens een woordvoerster van het schoolbestuur waar beide scholen onder vallen, de Stichting voor Evangelische Scholen (SVES), krijgen leerlingen op de basisschool Talitha het hele schooljaar gewoon nog les. De school heeft tot het volgende schooljaar geld, aldus de zegsvrouw. De SVES, die in totaal 7 scholen door heel Nederland onder de hoede heeft, gaat de komende periode proberen de Utrechtse school als nevenvestiging onder een andere school te plaatsen.

Op de basisschool Timon waren in korte tijd grote en acute problemen ontstaan. Volgens Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge maakten veel ouders van de 63 leerlingen op de school zich zorgen over de kwaliteit van onderwijs, was een aantal leerkrachten niet bevoegd en was er veel agressie tussen leerlingen onderling waardoor kinderen zich niet veilig voelden.

De Inspectie van het Onderwijs gaat onderzoek doen naar het bestuurlijk handelen van de SVES.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons