Mirjam Sterk in actie voor godsdienstvrijheid in Sri Lanka

in Christelijk Nieuws

Mirjam voert woensdag in 'Jij bent sterk' actie voor godsdienstvrijheid in Sri Lanka. De situatie is daar zo gevaarlijk en gevoelig dat Mirjam predikant Anton alleen kan ontmoeten op een geheime plek buiten zijn dorp.

De predikant ondervindt het geweld tegen minderheden aan den lijve. Al eerder werd hij mishandeld door een boeddhistische monnik. Volgelingen van de monnik drongen zijn kerk binnen en verwondden de kerkgangers en vernielden de instrumenten.

Hoe bang is hij dat het opnieuw gebeurt? En waarom doet de overheid niets? Mirjam snapt er niets van en gaat op onderzoek uit.

In Nederland roept ze de hulp in van Nederlandse christenen. Mirjam ontketent een gebedsestafette door een kaars aan te steken tijdens een kerkdienst in Delft.

Bemoedig predikant Anton
"Denk aan ons en bid voor ons." Dat vroegen de mensen aan Mirjam Sterk toen zij op bezoek was in Sri Lanka. Via de website van Jij bent sterk’ kan iedereen met een paar muisklikken een brief naar predikant Anton sturen. Met deze actie reageer je op het verzoek van de mensen uit Sri Lanka. De organisatie Open Doors zorgt er voor dat de boodschappen bij hem terechtkomen.

 

Jij bent Sterk woensdag 20 november om 20:25 uur op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons