Mirjam Bouwman: "Ik zou soms de troost wel uit de hemel willen trekken"

Emotionele gesprekken in Geloven op 2

in Christelijk Nieuws

Presentatrice Mirjam Bouwman heeft weer veel meegemaakt tijdens de opnames van Geloven op 2, deze week vanuit Rijssen. Van een bezoek aan een klompenmaker tot emotionele straatinterviews. Soms zijn de gesprekken zo heftig, dat ze ‘ter plekke de troost wel uit de hemel zou willen trekken…’

“Ik heb heuse Rijssense klompen! Jaja, handgemaakt door een echte klompenmaker. Wat een ambacht! Prachtig om te zien. Deze man heeft in zijn leven wel duizenden klompen gemaakt. En nog steeds is het zijn grote passie.
 
Ook mocht ik een Rijssense valkshow meemaken. En zelfs een valk op mijn hand vasthouden. Ongelooflijk wat een prachtvogel, ik was er nog lang van onder de indruk.
 
Op straat vroeg ik de mensen over wonderen. Wat als God vandaag een wonder voor je zou willen doen, wat zou dat dan moeten zijn? Ik kreeg heel verschillende antwoorden, maar toch komt 'gezondheid' vaak naar voren.
Mensen die ziek zijn, mensen die kanker hebben en uitbehandeld zijn, die de dood in de ogen kijken. Juist deze mensen zouden het wonder van genezing zo graag ontvangen.
 
Ik was echt even ‘brak’ tijdens een gesprek op de markt. Ik zag een vrouw met twee kindjes. We raakten aan de praat en ze vertelde me dat haar man vorig jaar na een kort ziekbed was overleden aan leukemie.  Ze had veel steun aan haar geloof.
Haar jongste dochter at ondertussen een visje, maar ving uiteraard het gesprek wel op.  Halverwege ons gesprek moest het meisje plotseling zo huilen, haar hoofdje gebogen en tranen stroomden over haar wangen..
Ik was er stuk van. Een de crew ook. We zijn maar even gestopt met interviewen.
Soms zijn de gesprekken zo heftig dat ik ter plekke de troost wel uit de hemel zou willen trekken…”
 
Mirjam Bouwman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons