Meer dan de helft van de Nederlanders bidt

in Geloven

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt te bidden. De helft hiervan bidt dagelijks of wekelijks. Dat blijkt uit onderzoek van Kien in opdracht van christelijk warenhuis Yssa.nl dat dinsdag is gepubliceerd.

Aan het onderzoek deden 552 deelnemers uit een steekproef mee.
 
Meer dan de helft van de Nederlanders zegt te bidden. Het bidden varieert van elke dag tot af en toe een schietgebedje. 4,3 procent van de respondenten geeft aan dat zij alleen bidden wanneer ze iets heel graag willen.
 
Een percentage van 8,7% zegt te bidden bij een levensgebeurtenis als een trouwerij of begrafenis. Mensen zeggen daarnaast te bidden wanneer iemand anders het kan gebruiken, bij het graf van familieleden, wanneer mensen ten einde raad zijn of om beleefd te zijn tegen de familie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons