Max Lucado’s ‘The Christmas Candle’ verfilmd

Ware kerstgedachte op groot scherm

in Geloven

Kerst komt er weer aan: de tijd om gezellig samen op de bank een mooie film kijken. Goed nieuws, want er komt weer een christelijke kerstklassieker aan: ‘The Christmas Candle’. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Max Lucado (2006) en brengt de ware kerstgedachte op het grote scherm.

‘The Christmas Candle’ speelt zich af in een fictief dorpje op het Engelse platteland eind negentiende eeuw. Al eeuwenlang wordt de familie van een kaarsenmaker eens in de 25 jaar bezocht door een engel, die één kaars aanraakt. De persoon die deze kaars vervolgens aansteekt, ontvangt een wonder op Kerstavond.
 
Aan deze eeuwenoude legende dreigt een einde te komen wanneer een jonge predikant wordt aangesteld bij de lokale kerk. Hij biedt de gemeenschap een nieuwe formule voor wonderen aan: goede daden en vriendelijkheid. Hiernaast vernieuwt hij de gemeenschap door de gloeilamp te introduceren. Dit brengt hem op gespannen voet met de ouderwetse kaarsenmaker; de oude man moet alles op alles zetten om de erfenis van de Christmas candle te bewaren.
 
Kerstboodschap
In een interview met de Christian Post vertelt Max Lucado over de essentie van de kerstboodschap. “The Christmas Candle’ is een recente versie van het kerstwonder. God kiest nog steeds gewone mensen om ongewone dingen te doen. Ik denk dat dat de boodschap van het Evangelie is: het geeft niet hoe gewoon of hoe eenvoudig je bent, God heeft een plan en een vermogen om in onze wereld te komen en iets ongewoons te doen.”
 
Cast
Acteurs zijn Hans Matheson (Clash of the Titans, Sherlock Holmes), Samantha Barks (Les Miserables), Sylvester McCoy (The Hobbit), James Cosmo (Braveheart, The Chronicles of Narnia). Ook Susan Boyle heeft een rol: ‘The Christmas Candle’ is haar filmdebuut.
 
De film is sinds 22 november uit in de Verenigde Staten en is vanaf 13 december te zien in Groot-Brittanië.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/v2fzS13Qdj0?rel=0" frameborder="0" width="480" height="360"></iframe>


Bron & foto: thechristmascandlemovie.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons