'InterTeen' zet zich in tegen eenzaamheid

Christelijke jongerenbeweging uit Nijmegen in 'Geloven op 2'

in Geloven

De christelijke jongerenbeweging InterTeen laat door middel van events, projecten en sport aan de jongeren in Nijmegen zien dat het geloof in God anno 2013 nog springlevend is. Maandag in Geloven op 2 volgden we de groep tijdens een zogeheten colormob, waarmee ze hun videoclip ‘Nooit alleen’ onder de aandacht wilden brengen.

Volgens de jongerenbeweging hoeft niemand alleen te zijn. Co Peters, actief bij InterTeen, verlangt ernaar dat hijzelf en de jongeren om hem heen God als heel dichtbij ervaren. “Niet als Iemand die we eerst moeten bellen om contact te hebben, maar als Iemand die we echt altijd bij ons is. Als een vriend die fysiek aanwezig is.”
 
Eenzaamheid is een heel groot issue bij veel jongeren. Co: “Juist in het social media-tijdperk waarbij je constant in contact staat met anderen, blijkt er dus toch wel heel veel eenzaamheid te zijn.”
 
Geloven op 2 is deze week in Nijmegen.
 
Geloven op 2, elke week van maandag t/m donderdag rond de klok van 17:00 uur op NL2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons