Gods liefde op een doek

Ineke creëert met haar schilderijen een blijvende herinnering

in Mediatips

'Geloven op 2' is deze week in Rijssen! Vanmiddag vertelt Ineke Kleinjan haar verhaal in de uitzending. Ze legt haar laatste hand aan het schilderij voor vriendin Sanunaya die afscheid moest nemen van haar pasgeboren kindje Esmee.

Jarenlang liet Ineke haar passie links liggen, tot een schildercursus haar weer overtuigde om een kwast te pakken en daarmee mensen te bemoedigen. "Ik zie schilderen als een talent dat ik van God heb gekregen, en dat wil ik voor Hem weer gebruiken. Ik gebruik warme kleuren in mijn werk om Gods liefde te symboliseren. Het mooie is dat ik schilderijen mag maken met een doel en dat het waarde heeft voor mensen." Ineke plaatste een afbeelding van haar eerste kunstwerk op Facebook en ontving vele lovende reacties. "Ik had nooit verwacht dat het zoveel bij mensen losmaakt." 

Compleet
Ook oud-klasgenoot Sanunaya vindt Inekes werk erg mooi, en vraagt meteen of Ineke iets voor haar wil maken. Sanunaya heeft tijdens haar bevalling afscheid moeten nemen van haar dochtertje Esmee, omdat het meisje het syndroom 'trisomie 18' bleek te hebben.
"Ik vond het heel lastig om Ineke uit te leggen hoe Esmee op het schilderij moest", legt Sanunaya uit. "Ze hoort bij het gezin; Esmee is geboren en een mensje geweest. Door middel van het schilderij van Ineke wil ik mijn gezin blijvend compleet maken."

Geloven op 2
Vanmiddag zien we hoe Ineke een schilderij voor Sanunaya maakt en het bij haar brengt. Hoe heeft Ineke het gezin in een schilderij gevangen, en wat is de reactie van Sanunaya? Bekijk het vanmiddag om 16.35 uur op Nederland 2.


Geloven op 2: maandag (16.35 uur), dinsdag tot met donderdag (17.05 uur) op Nederland 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons