Filipijnse Amy wil getuige zijn van Gods liefde

'10 duizend kilo rijst onderweg naar rampgebied'

in Christelijk Nieuws

Amy Garado is geboren en getogen in Guiuan, op het eiland dat het zwaarst is getroffen is door de tyfoon. Inmiddels woont ze vierentwintig jaar in Nederland, waar ze in 1999 de stichting ‘Philippine Aid Fund’ oprichtte. Het ziekenhuis dat de stichting daar tot stand heeft gebracht, is helemaal weggevaagd door de tyfoon. Ook weet ze op dit moment niet of haar familie nog in leven is. Toch zet ze zich met hart en ziel in voor haar moederland. “God heeft mij geroepen Zijn liefde te openbaren.”

Als geen ander kent Amy de Filipijnen. Ze ziet zichzelf dan ook als onmisbaar in de hulp richting het rampgebied. “Het is belangrijk dat iemand kan vertellen waar de hulp nodig is. De hulp stagneert: men weet niet waar de dorpen zitten. Ik ken het eiland, de streek, de dorpen… Daarom zou ik tegen alle hulpverleners willen zeggen: neem contact met mij op!”
 
10 duizend kilo rijst
Amy heeft ervoor gezorgd dat er zaterdagochtend een vissersboot met 200 zakken van elk 50 kg rijst vertrekt richting de omliggende eilanden. “Daar zitten zo’n 25 duizend mensen zonder hulp."
 
Amy zelf vertrekt nog niet direct naar de Filipijnen. Eerst wil ze via media de mensen in Nederland motiveren om in actie te komen en geld in te zamelen. “Als verpleegster heb ik dat wel geleerd: je moet altijd eerst tweede en derde personen inschakelen voor hulp. Ik wil Nederland mobiliseren om mij te kunnen helpen met acties op touw zetten. Dan kan ik later met een gerust hart in het vliegtuig zitten, met het idee dat Nederland steun biedt.”
 
Gods liefde
Al sinds de oprichting wil stichting Philippine Aid Fund de liefde van God doorgeven door hulp te bieden aan arme en zieke mensen. Ook nu wil Amy Zijn licht laten schijnen. “Ik laat me niet ontmoedigen door wat er gebeurt. Nee, ik wil mijn energie gebruiken om God om hulp te roepen. Ik geloof dat God alles goed zal maken. Dat geeft kracht.” Amy zegt dat ze op deze manier het evangelie kan verkondigen op de Filipijnen. “God heeft mij geroepen Zijn liefde te openbaren. Hij laat Zijn licht schijnen!"
 
"Op sommige vragen krijg je geen antwoord. Maar je kan wel jezelf motiveren, je met opgeheven handen tot God richten en tegen Hem zeggen: Ik wil gaan waar U mij wilt zenden, ik wil getuige zijn van Uw liefde.”
 
Amy hoopt volgende week naar de Filipijnen te vertrekken voor drie weken. Er moet nog veel noodhulp geregeld worden: te denken valt aan eten, water en tenten.
 

Op 28 november wordt er door Peter en Karin van Essen een concert georganiseerd ten behoeve van de noodhulp op de Filipijnen. Meer informatie volgt later.
 
+ Meer informatie over stichting Philippine Aid Fund
+ Klik hier om te doneren voor noodhulp. 

Beeld: Omroep Gelderland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons