"Christenen verlaten massaal Syrië"

DIDD-verslaggever Matthea Vrij sprak Syrische predikanten

in Mediatips

Het is bijna niet uit te houden voor de christenen in Syrie, zo blijkt uit de ontmoeting die Dit is de Dag-verslaggever Matthea Vrij de afgelopen week had met 25 Syrische predikanten, die voor een conferentie naar Libanon waren gekomen.

Veel christenen zijn al gevlucht uit Syrie of overwegen dat te doen, zo bleek uit de gesprekken. "Ik heb een vrouw en een dochter. In Homs hadden we een fijn huis, dat zijn we kwijt. Soms vraag ik me af of we in Syrie moeten blijven, maar het hangt van God af", zei één van de voorgangers tegen Matthea.

Blijven
De conferentie was er juist op gericht dat christenen in wel Syrie moeten blijven, omdat christenen nodig zijn op de plek waar ze geplaatst zijn. Zo spraken de predikanten over hoe ze hulp kunnen verlenen aan de slachtoffers van het conflict en zo relevant kunnen blijven op de plek waar ze geplaatst zijn.

Vanzelfsprekend blijven de namen van de voorgangers geheim in verband met hun veiligheid.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons