'Christendom Groot-Brittannië op punt van uitsterven'

in Christelijk Nieuws

"Het Christendom staat op het punt binnen een generatie uit te sterven in Groot-Brittannië, tenzij kerken een ongelooflijke doorbraak maken in het aantrekken van jongeren", dat zei voormalige aartsbisschop van Canterbury Lord Carey dit weekend op een christelijk congres.

Geestelijken zijn nu volgens Carey gegrepen door een "gevoel van nederlaag". En de ‘zwaarte’ van de kerk drukt op de gemeenteleden. “En dat terwijl de rest van de samenleving met een ‘geeuw van verveling’ de kerk voorbij loopt”, aldus Lord Carey.

Het commentaar van de geestelijke komt aam de vooravond van de generale synode van de Anglicaanse Kerk. Carey waarschuwt de synode dat haar positie als nationale instelling onder druk staat doordat de kerken leeglopen.

De aartsbisschop van York, dr. John Sentamu, onderschrijft de kritiek van Lord Carey en stelt dat de leden van de synode moeten “evangeliseren of verstenen”.

In een vurig pleidooi stelde Sentamu dat de Kerk een nieuwe missionaire houding moet aannemen. De constante interne debatten van de Anglicaanse Kerk vergeleek Sentamu met "het herschikken van meubilair, terwijl het huis in brand staat".
 
  Bron: The Telegraph

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons