Christelijke artiesten slaan handen ineen voor Filipijnen

Benefietconcert 28 november 2013 in Apeldoorn

in Christelijk Nieuws

De orkaanramp op de Filipijnen laat Nederland niet koud. Sinds de tyfoon Haiyan het Aziatische land in totale chaos heeft achtergelaten, is er al ruim 20 miljoen euro opgehaald wat direct wordt ingezet voor noodhulp aan de slachtoffers. En de geldinzamelingsacties blijven maar toestromen. Zo wordt er op donderdag 28 november een groots benefietconcert georganiseerd door diverse christelijke artiesten.

Het concert zal plaatsvinden in de Mariakerk in Apeldoorn. Artiesten die eraan meewerken zijn Elly en Rikkert, Frank en Marlou van Essen, Adrian Roest, James MacMillen (beiden van Sela), Peter en Carin van Essen en Rob Vermeulen. Ook het ceremoniekoor The Circle of Life en een deel van het interkelijk jongerenkoor Eén en Anders zijn van de partij. Een aantal van deze muzikanten is een paar jaar geleden in het getroffen gebied geweest en was onder de indruk van de nood in de omgeving van Tacloban en Guian. Nu de orkaan het leven daar ondraaglijk heeft gemaakt, willen zij zich inzetten voor deze mensen in nood.
 
“We willen samen stilstaan bij de kinderen, de vaders en moeder die in deze chaos proberen te overleven,” aldus Carin van Essen, medeorganisator van het concert. “Maar ook klinkt door de liederen heen hoop en troost die God wil geven.”
 
Doelen
De opbrengst van het concert komt ten goede van twee organisaties: Compassion Nederland en The Philippine Aid Fund. Deze organisaties zijn al tientallen jaren in het getroffen gebied aanwezig, waardoor het geld snel en goed aankomt en op de juiste manier wordt ingezet. Compassion Nederland heeft 19.000 kinderen in het getroffen gebied en The Philippine Aid Fund is een stichting die specifiek in deze regio werkzaam is.
 
 
Bestel hier je kaarten!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons