Bottenbley: "Ik bezoek de moordenaar van mijn broer jaarlijks"

"Ik had net zo goed als crimineel kunnen eindigen."

Hij werd dominee, maar had net zo goed als crimineel kunnen eindigen. Komende zondag is de bekende dominee Orlando Bottenbley te gast in Andries.

Bottenbley staat bekend als de dominee met de grote gulle lach. Toch was niet alles pais en vree in zijn leven. Als kind uit een arm gezin met tien kinderen groeide de jonge Orlando op in een slechte buurt in Suriname. "Ik hield me vooral bezig met dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ik had net zo goed als crimineel kunnen eindigen."
 
Na zijn bekering voelde Bottenbley zich geroepen om het evangelie te brengen. Hij werd daarin succesvol, maar zijn weg ging niet altijd over rozen. Zo kregen Bottenbley en zijn vrouw een zwaar gehandicapte zoon: Joël. Ook werd zijn broer vermoord bij een roofoverval in Suriname.
 
Bottenbley: "Ik vroeg de officier van justitie de moordenaar van mijn broer te mogen bezoeken in de gevangenis. Daar werd ik zo boos dat ik hem wilde wurgen: de bewakers moesten tussen beide springen."

Nadat de jongen echter zijn verhaal vertelde vloeide alle boosheid uit de dominee weg. "Ik voelde de liefde van God voor hem. Sindsdien bezoek ik hem ieder jaar in de gevangenis als ik in Suriname ben."
 

Orlando Bottenbley is komende zondag 18 november 2013 te gast in Andries, 00.01 uur op Nederland 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons