Barrières op weg naar Tacloban

Carla van Weelie verblijft op de Filipijnen voor EO-Metterdaad

in Mediatips

Wat moeten we veel regelen voor we weg kunnen naar Tacloban. Ik ga van pinautomaat naar pinautomaat. De ene automaat kent mijn kaart niet. Bij een andere mag ik maar één keer 120 euro pinnen. Daar komen we niet ver mee.

Ik loop hele einden van apparaat naar apparaat. Bij de bank mag ik maar 500 dollars wisselen in lokale peso's. We moeten ‘veiligheidsgeld’ mee hebben in dit soort situaties. We vertrouwen er maar op dat mensen ook dollars accepteren. 
 
Ik ga door om een boot te boeken... De rij die er staat, gaat uren duren. Op naar een andere rederij... Wel een kaartje voor de heenweg, maar voor de terugreis kunnen ze niets betekenen. Zou het nou na al deze moeite hier eindigen? Een retourkaartje is een harde eis, hebben we samen afgesproken.
 
We sms'en met onze contactpersonen. Iemand kent de burgemeester van de haven. Ze gaan ons helpen meteen bij aankomst een kaartje voor de terugweg te kopen. We gaan er voor.
 
Misschien zijn we een dag later terug dan maandag. We gaan volgepakt met water en vis in blik voor de mensen die we gaan spreken. We gaan in vertrouwen en ondersteund met heel veel lieve steun en gebeden uit Nederland.
 
Dank jullie wel!

 

Na de tyfoon Haiyan vertrokken Carla van Weelie en haar team voor Metterdaad naar de Filipijnen. Het verslag was donderdag 14 november te zien in Geloven op 2. Komende maandag wordt een nieuwe update verwacht bij Geloven op 2, om 16.35 uur op Nederland 2. 

+ Klik hier om te doneren voor noodhulp. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons