Atheïstische huwelijken overleven christelijke

Ongelovigen zien huwelijk meer als persoonlijk bewuste keus

in Christelijk Nieuws

Echtscheidingen komen vaker voor in conservatief christelijke kringen, dan in atheïstische. Dat meldt Trouw op basis van onderzoeken in de Amerikaanse biblebelt.

33 procent van de huwelijken van evangelicale christenen lopen uit op een echtscheiding, terwijl dat percentage bij seculieren op 30 procent blijft hangen. Ook uit een ander Amerikaans onderzoek blijkt dat conservatieve christenen vaker scheiden dan atheïsten en progressieve christenen. De CNN meldt zelfs dat de Amerikaanse biblebelt de hoogste scheidingscijfers heeft.

Hoe kan het dat er meer scheidingen zijn in christelijke kringen – terwijl daar juist zoveel waarde wordt gehecht aan het huwelijk? “Naast de hogere percentages voor scheidingen, worden er in de biblebelt in verhouding ook meer huwelijken gesloten”, verklaart demograaf Diana Elliott bij CNN.

“In het noordoosten (waar minder christenen wonen, red.) stellen mensen hun eerste huwelijk uit, en zijn er vervolgens ook lagere percentages van echtscheiding.” Bovendien zien ongelovigen het huwelijk en kinderen meer als een bewuste persoonlijke keus en zijn ze vervolgens gecommitteerd er iets van te maken.

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons