Andries Radio Symposium

Waarom zijn we zo verdeeld over Israël?

Als het over Israël gaat, lezen christenen de Bijbel totaal verschillend. En dat leidt tot heftige discussies en pittige conflicten. Hoe kan dat? En waarom loopt het debat over Israël vaak zo hoog op? Waarom is Israël onder Nederlandse christenen nog altijd een splijtzwam? Het vierde Andries Radio Symposium ging over de vraag: waarom zijn we zo verdeeld over Israël?

Hoewel het een jubileumjaar is voor Israël nu de staat 65 jaar bestaat, valt er weinig te vieren. Er zijn genoeg tegenpolen, die we met elkaar in debat brengen. Maar zij worden ook uitgedaagd vooruit te kijken en te zoeken naar wat verbindt in de relatie met Israël. Is het mogelijk elkaar de komende jaren te vinden in een nieuwe gezamenlijke liefde voor Israël? Dat vergt commitment van hen die nooit leerden dat Israël vandaag de dag een bijzondere plek inneemt. En het vraagt openheid van diegenen die een vastomlijnde visie hebben op de plek van Israël in Gods heilsplan.

Met onder anderen Aad Kamsteeg, Feike ter Velde, Kees Jan Rodenburg, Steven Paas, Henk Poot, Bernhard Reitsma, Theo van Campen en vele anderen.

+ Lees het verslag en bekijk de compilatie van het symposium
+ Bekijk de fragmenten 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons