"50.000 Bijbels gedropt in Noord-Korea”

Bijbels gaan via ballonnen de grens over

in Geloven

In Zuid-Korea worden Bijbels via heliumballonnen naar Noord-Korea gestuurd. De ballonnen worden speciaal hiervoor geproduceerd door de Amerikaanse postoor Eric Foley. Foley: "Iedere keer als ik een ballon loslaat, schieten de tranen me in de ogen". Op YouTube is te zien hoe Bijbels via ballonnen en kleding naar Noord-Korea worden gesmokkeld.

De ballonnen zijn gevuld met waterstof en dragen een tas met daarin Bijbels en getuigenissen. Door gebruik te maken van tijdklokken wordt de inhoud van de tas in gedeeltes losgelaten boven Noord-Korea. Door middel van gps-apparaten is het mogelijk om te zien waar de Bijbels zijn geland. 

Volgens Seoul USA, de organisatie van Foley, zijn er al meer dan 50 duizend Bijbels gedropt aan de andere kant van de grens. Foley: "De Noord-Koreanen zijn de meest vervolgde christenen op aarde. Er zijn zo'n 100 duizend christenen in het land, waarvan er waarschijnlijk 30 duizend in concentratiekampen zitten. Daar sterven ze van de honger en de martelingen."

In Noord-Korea is het christendom illegaal en is het bezit van een Bijbel een misdaad. Iemand die met een Bijbel wordt gepakt, wordt samen met zijn ouders, kinderen en kleinkinderen opgesloten in gevangenissen. Toch ziet Foley het als zijn plicht om Bijbels te sturen. "Iedere keer als we een ballon oplaten, bidden we in het Engels, in het Zuid-Koreaans en in het Noord-Koreaans. De behoefte aan Bijbels is groter dan het risico." 

Onder de video op YouTube plaatst iemand zijn gebed voor de vervolgde christenen. "Onze hemelse Vader! Wees barmhartig voor onze broeders en zusters van de vervolgde kerk in Noord-Korea. Bescherm hen en geef hen hoop en volharding. In Jezus' naam. Amen."

Bron: FoxNews

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons