26 november: Stille tocht voor christenen Syrië

"Nederlandse overheid moet Syrische christenen directer steunen"

in Christelijk Nieuws

Op 26 november 2013 zal er door de Suryoyo Aramese Federatie Nederland, haar zusterorganisaties, ABM en de Syrisch Orthodoxe Kerk in Nederland een stille tocht worden gehouden in Den Haag. Daarmee willen de instanties aandacht vragen voor de situatie van christenen in Syrie.

Met de stille tocht willen de organisaties hun solidariteit tonen en laten zien dat de christenen in Syrië niet alleen zijn. "Zoals de berichten uit Syrië ons bereiken via het internet, zo gaat het ook vanuit Nederland richting Syrie. Bovendien willen we de overheid vragen om christenen directer te helpen omdat veel hulp hen niet bereikt. Een derde punt is dat wij willen dat Nederland zich hard maakt voor een wapenembargo. Deze signalen komen krachtiger over als er veel mensen achter staan."

De initiatiefnemers willen met de actie geen kant van een strijdende partij kiezen. "Wij willen dat onze gemeenschap in vrede en veiligheid kan leven, waar ook ter wereld."

Vanuit Twente worden bussen ingezet om deelnemers naar het Malieveld te vervoeren.

Op de Facebookpagina van de organisatie is informatie te vinden over deelname aan de stille tocht

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons