'Wilt U ervoor zorgen dat de kerncentrale sluit?'

Zuid-Koreanen bidden tegen kernenergie

in Geloven

In de Zuid-Koreaanse stad Busan wordt er flink gebeden en gevast door christelijke voorgangers en vredesactivisten. De reden: ze verzetten zich tegen het gebruik van kernwapens en kernenergie en ze vinden dat de kerncentrale Kori moet sluiten. Dat meldt het ND.

De Zuid-Koreaanse christenen zijn van mening dat de actie tegen kernwapens en kerncentrales past bij de Bijbelse opdracht om te streven naar recht en vrede. Ze bidden en vasten veertig dagen.
 
Gebed
Hun gebed luidt als volgt: “We doen boete voor ons tactloos gebruik van nucleaire energie die een catastrofe is voor het milieu en een bedreiging vormt voor de mensheid. We doen boete omdat we onze ogen en oren gesloten hebben voor het gevaar van kernenergie ondanks de waarschuwing van Fukushima.
 
We bidden dat we de weg van kernenergie kunnen ombuigen naar een pad van groene stroom. We bidden dat christenen overal ter wereld samen verdergaan op het pad van vrede en afstand nemen van nucleaire wapens en kernenergie.”
 
Kerncentrale
De actievoerders hopen aandacht te winnen van de Wereldraad van Kerken in Busan die vanaf volgende week van start gaat. De vergaderplek van de Wereldraad van Kerken ligt twintig kilometer van Kori, de oudste kerncentrale van Zuid-Korea. De kerncentrale is 35 jaar oud en werkte al 120 keer niet naar behoren. In april werd een van de vier kernreactoren stilgelegd vanwege problemen met de elektriciteit.
 
Zuid-Korea heeft de grootste dichtheid van kerncentrales in de wereld en behoort tot de landen met de meeste kernwapens.
 
 
Bron: ND
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons