Vrouwelijke voorzitter PKN in 'Het Vermoeden'

Van den Broeke groeit op in gezin waar 'kerk' geen rol speelt

in Christelijk Nieuws

Sinds het begin van dit jaar staat er voor de eerste keer in de geschiedenis een vrouw aan het hoofd van de Protestantse Kerk in Nederland. Karin van den Broeke (1963) groeit op in een gezin waarin de kerk geen prominente rol speelt.

(imported body)

Sinds het begin van dit jaar staat er voor de eerste keer in de geschiedenis een vrouw aan het hoofd van de Protestantse Kerk in Nederland. Karin van den Broeke (1963) groeit op in een gezin waarin de kerk geen prominente rol speelt. Van den Broeke gaat rechten studeren maar bloeit pas echt op als ze catechisatie gaat volgen bij Carel ter Linden. Ze wordt zo gegrepen door wat hij vertelt, dat ze besluit haar rechtenstudie op te geven en theologie te gaan studeren….

Haar dierbare tekst is een lied van Huub Oosterhuis: Woord dat ruimte schept. Daarin gaat het om, vaak tegen de klippen op, te blijven volharden in het verlangen naar het beloofde land. Het tekent Karin van den Broeke als persoon. Ze is altijd op zoek naar de ruimte die de bijbel geeft aan mensen die allemaal van elkaar verschillen. Die door God gegeven ruimte houdt een belofte in en voedt haar verlangen naar een wereld waarin de menselijkheid hoog gehouden wordt.

Het Vermoeden, 20 oktober, 11.30 uur, Nederland 2

Bron: IKON
Foto: PKN  

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons