Protestantisme in Frankrijk groeit

in Christelijk Nieuws

De dagen van achteruitgang en vergrijzing voor de Franse protestanten zijn voorbij, stelt Franse historicus en socioloog Sebastien Fath. Elke drie dagen wordt er een nieuwe protestantse kerk gesticht.

Volgens Fath is er sprake van een keerpunt: het protestantse deel van de bevolking groeit en jongeren bidden steeds meer en lezen vaker uit de Bijbel. Vooral met de evangelische en migrantenkerken gaat het goed; de traditionele gereformeerde kerken lopen echter steeds meer leeg. Toch is ook daar ruimte voor missionaire activiteit, stelt de Franse historicus volgens het ND.
 
Ook legt Fath linken met Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Volgens de wetenschapper hunkert de relatief jonge bevolking ook daar naar verandering en slaat het evangelische denken aan.
 
De bevindingen van Fath zijn gepubliceerd in een glossy die eind vorige maand verscheen tijdens een landelijke manifestatie in Parijs.
 
Een opvallende constatering, gezien de berichten een aantal jaar geleden. Zou er nu dan toch sprake zijn van een stijgende lijn van het protestantisme in Frankrijk?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons