Positieve reacties op lancering MijnKerk.nl

'PKN heeft de juiste snaar geraakt'

in Christelijk Nieuws

Gisteren is de internetkerk MijnKerk van start gegaan. In de kapel van het EO-gebouw in Hilversum vond een bijeenkomst plaats waarin 'voorganger' Fred Omvlee werd ingezegend. Op Twitter en Facebook lokte het initiatief veel positieve reacties uit. Volgens de voorganger heeft de PKN met deze uitzending "de juiste snaar geraakt".

Omvlee werkt al maanden aan de website, die gisteravond officieel is geopend. De media zaten er bovenop: de internetkerk verschilt immers sterk van een reguliere kerk. "We roepen buiten de kerk lichte vervreemding op", zegt Omvlee tegen het ND. "Zo vroeg een journalist bijvoorbeeld of God en internet wel samen gaan. Dat vind ik leuk. De kerk en dit initiatief liggen niet in elkaars verlengde en dat roept vragen op. Maar we krijgen in de media een open en positieve ontvangst."

In het vervolg zal MijnKerk geen daadwerkelijke diensten meer organiseren. De focus ligt op de website waar bezoekers geluksmomenten kunnen delen, virtuele kaarsjes kunnen branden en hun verhaal kwijt kunnen. Een andere mogelijkheid is het aanvragen van gebed. MijnKerk zorgt er dan voor dat groepen gelovigen de gebeden van de website zullen bidden. Het online aanbod wordt regelmatig vernieuwd. 

Ondanks de succesvolle start van de kerk, ziet Omvlee nog een belangrijke rol weggelegd voor offline contact. Daarom wil hij in de toekomst kleine bijeenkomsten organiseren waar iedereen welkom is. Zoekende gelovigen kunnen daar terecht met al hun vragen en dilemma's.

Op Twitter is zelfs al een vervolg op het initiatief geopperd. Stichting Jop: "Is het al tijd voor de kindernevendienst #mijnkerk? :-)"

Volg MijnKerk op Twitter, Facebook of op MijnKerk.nl. Bekijk hieronder de inzegeningsdienst:

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons