Paus Franciscus krijgt van Nederlanders een 7

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus doet het goed bij de Nederlanders. Zij geven hem nu hij ruim een half jaar de leider van de Room-Katholieke Kerk is, het rapportcijfer 7. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde representatieve steekproef van TNS-Nipo in opdracht van omroep RKK.

Van de katholieke Nederlanders heeft zelfs 90 procent vertrouwen in de Argentijn en zegt 80 procent trots op hem te zijn. Bij velen van hen heeft hun geloof en de geloofwaardigheid van hun kerk een ‘boost’ gekregen. Dat komt onder meer door de ethische onderwerpen rond seksualiteit en leven en dood die hij op de agenda heeft gezet .
 
Van de niet-katholieken weet 4 procent niet dat er een nieuwe paus is.
 
De Roermondse bisschop Frans Wiertz is blij met de bevindingen. "De kerk had in Nederland de laatste jaren te maken met een dikke muur van wantrouwen en achterdocht met soms terechte beschuldigingen. Het is extreem moeilijk daar doorheen te boren. Dat deze man uit Zuid-Amerika dat met zijn puurheid, openheid en geloof kennelijk kan, is prachtig natuurlijk," zegt hij bij de RKK.
 
Het onderzoek werd gehouden in samenwerking met het Kaski (onderzoekscentrum religie en samenleving van de Radboud Universiteit) onder 1000 personen.
 
Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons